Rakastan juustokakkuja! Voisin syödä niitä vaikka kuinka paljon. Erityisesti avomieheni sisko harrastaa juustokakkuja, joiden ohjeita yritän haalia itsellenikin. Tämän haasteen juustokakku ei sisällä liivatetta ja olen saanut sen työkaveriltani. Haaste on vähän huijausta, sillä olen tehnyt tätä aikaisemminkin. Meille kuitenkin tuli vieraita ja jotain kastettavaa piti tehdä kahvin kanssa eikä ollut varaa isoihin epäonnistumisiin. 

 

Helppo amerikkalainen juustokakku

 

Pohja: 

200g digestive keksejä

100g sulatettua voita

 

täyte: 

400g philadelphia tuorejuustoa (maustamatonta)

150g créme fraichea

1 1/3 dl sokeria

4 kananmunaa

4tl vaniliinisokeria

2tl sitruunamehua

 

Nosta täytteen aineet ajoissa huoneenlämpöön, jotta se ei juoksetu. Murenna keksit. Sekoita sulatetun voin kanssa. Laita leivinpaperi irtopohjavuuan pohjalle. Painele  muroseos voidellun vuoan (halk. 24cm) pohjalle. Pohja kannattaa painella tiiviisti, jotta se pysyy leikatessa kasassa. Nosta vuoka kylmään odottamaan 45minuutiksi. Sekoita tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri ja sitruunamehu kulhossa. Lisää joukkoon creme fraiche. Riko kanamunat yksitellen täytteeseen ja sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi. Levitä täyte keksipohjan päälle. Kypsennä 175 asteessa n. 45 minuuttia. Kakku on kypsä, kun se hytisee kevyesti vuokaa heiluttaessa, mutta ei aaltoile. Jos kakun pinta tummuu uunissa liikaa, laita leivinpaperi sen päälle. Tumma täyde maistuu kitkerälle. Kakun pinta laskee uunista ottamisen jälkeen reilusti. Anna valmiin kakun jäähtyä huoneenlämmössä ja laita se sitten jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään. 

 

Alussa on aina keksi projekti. Unohdan aina tätä juustokakkua tehdessä, kuinka olisi hyvä ostaa jotain, mikä helpottaisi keksien murentamista. Neuvoksi olen saanut mm. minigrip pussin ja kaulimen yhteispelin, mutta arvatkaapa kaksi kertaa oliko niitä minulla tälläkään kertaa. 

Taktiikkani on laittaa keksit pieneen kannelliseen muovirasiaan. Sitten vaan kunnon ravistelua. 

Ravistelun jälkeen käyttöön kätevä murentamistyökalu (Lue= ainoa kauha, joka kestää yhtään painamista ja hakkaamista - ja siitähän tässä hommassa on kyse)

15min ja näyttää vasta tältä...

Noin puolen tunnin armottoman väkivallan jälkeen keksit alkaa näyttää murennetuilta. Sitten vaan rasva joukkoon ja koko homma vuoan pohjalle. 

Tähän asti kaikki sujunut kuin rasvattu (kirjaimellisesti) Vuoan pohjalla terveellisyyden ruumiillistuma: voita ja keksimuruja. Kyllä maistuu!

Kuvat puhuvat enemmän kuin tuhat sanaa. Ainoa vaikea asia tässä vaiheessa oli varoa kanamunan kuorien joutumista täytteen joukkoon ja ettei itse syö koko täytettä.

Uuni valmis kakku, vai onko?

Olin saanut juustokakun jo uuniin ja olin onnellisena asettumassa sohvalle odottamaan sen valmistumista, kun huomasin creme frache purkin pöydällä. Täyden creme fraichen. Ei siinä sitten muuta, kun kakku pois uunista, kaadetaan täyte takaisin kulhoon, lisätään puuttuva ainesosa ja sekoitetaan. Onneksi huomasin tämän tarpeeksi ajoissa! 

 

Kakku ei ole mikään kaunis, mutta kyllä se maistuu. Leipurin täytyy vaan malttaa olla maistamatta kakkua suoraan uunista. Se nimittäin todella vaatii sen yön jääkaapissa päästäkseen todellisiin oikeuksiinsa! Hyvää tuli! 

+++