Viikonloppuna oli tulossa vieraita eikä luonnollisestikaan kaapista löytynyt yhtään mitään tarjottavaa. Täytekakun tekeminen on pitkään ollut mielessä, koska siinäkään en ole koskaan onnistunut. Kaupan pakastealtaassa näin ihanan kinuskikakun ja päätin, että nyt on kinuskikakkuhaasteen vuoro. 

Kakun teossa paineet olivat kovat, sillä anoppini tekemä kakkupohja on kuuluisa täydellisestä pehmeydestään ja kuohkeudestaan. Siinä on hieman paineita miniällä...Voin nyt jo paljastaa, että tämä kakku ei ikinä päätynyt kahvilautaselle asti. Siinä vaiheessa, kun vieraat istuivat kahvipöydässä, tarjolla oli vienetta jäätelökakkua ja oma kinuskikakun irvikuva oli roskiksessa. Ainakin tuli hyvä tuoksu keittiöön jos ei mitään muuta.

 

Pohja

5 huoneenlämpöistä munaa

sokeria

vehnäjauhoja

perunajauhoja

2tl leivinjauhetta

 

Voitele vuoka ja jauhota vuoka. Ota esille kaksi saman kokoista lasia. Riko munat toiseen lasiin. Kaada toiseen lasiin saman verran sokeria. Kaada sokeri kulhoon. Mittaa tyhjentämääsi lasiin edelleen munien kanssa yhtä paljon jauhoja. Jauhojen suhde on seuraava: 50-75 % vehnäjauhoja ja loput perunajauhoja. Laita päälle 2 tl leivinjauhetta ja sekoita lusikalla jauhot keskenään. Kaada munat kulhoon ja vatkaa sokerin kanssa hyväksi vaahdoksi. Vaahto on riittävän kovaa, kun vatkaimella tiputtamasi kuvio jää hetkeksi pinnalle näkymään. Siivilöi jauhot munavaahtoon pienissä erissä nuolijalla käännellen. Tee sekoittaminen varovaisesti: hidas liike ja nuolijan liikuttaminen mahdollisimman vaakatasossa. Kaada vuokaan ja hölskytä pari kertaa ylös alas (ilmakuplat pois). Paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 40 min. Kakku on valmis, kun se on hieman irronnut vuoan reunoista. Kumoa kakku pian uunista ottamisen jälkeen. (www.kinuskikissa.fi)

 

Vuoka voideltu ja korppujauhoja laitettu. Jauhot ei meinanneet millään levitä tasaisesti. Ohjeessa kyllä käskettiin laittamaan korppujauhoja, mikä kuulosti vähän erikoiselta. 

Ohjehan ei ollut ollenkaan vaikea. Aineita vaan saman verran ja kaikki sekaisin oikeassa järjestyksessä. Kesken leipomisen huomasin tietysti, että perunajauhoja ei ollut, mutta onneksi lähikauppa oli lähellä ja poikaystävä (pienen lahjonnan jälkeen) suostuvainen jauhonhakuun lähtijä.

Vaahtoa vaan! Tähän asti kaikki meni ihan hyvin. 

Sitten fiasko oli valmis. Varmaan tuo vuoka oli liian pieni, vaikka olin muka niin tarkistavinani, että se on sopiva. Ketutus oli suunnaton! Tässä vaiheessa oli vähän toivoa. Ehkä se sieltä irtoaa? 

 

Kakku irtosi keskeltä ja jäi jumiin reunoilta. Yritin leikata sitä irti, mutta tuloksena oli luomus, johon ei mitenkään olisi voinut kuvitella leikkaavansa kerroksia. Lisäksi kakku ei ollut kypsynyt tasaisesti. Se oli ihan pohjalta selkeästi raaka. Suutuspäissäni näytin pohjalle vähän leipäveistä ja tungin sen vihaisesti roskikseen. Ei auttanut muu kuin mennä kiukkuisena sitä jätskikakkua ostamaan. Kinuksikakku vol 2:sta odotellessa. Kyllä se tästä ehkä vielä?